Populäraste Microsoft-apparna till Android — här är favoriterna

Microsoft Logo 2016

Kan du gissa vilka Android-appar från Microsoft som är mest populära? Företaget har en hel mängd applikationer att välja mellan, men det skiljer stort på den mest populära appen och den minst använda.


Enligt mätningar (på den amerikanska marknaden) är Excel den absolut mest använda och omtyckta Microsoft-appen idag. Trots att konkurrenten Google Sheets har fler installationer så är det Excel som används oftare. Åtminstone enligt 7Park Data App Intelligence som mätt antalet installationer och användningsfrekvens.

Microsoft ska dock inte vara allt för glada då Excel också är enda applikationen som används mer än Googles alternativ. Förutom OneNote så har resten av Microsofts applikationer på Google Play Store varit i fritt fall sett till användning — undantagsvis för korta perioder efter att uppdateringar har släppts.

OneNote ses av många som en direkt konkurrent till populära Evernote. Där den senare har tappat något på senare tid så har OneNote istället vuxit till sig under senare delen av 2016. Dock utan att ta någon större mark på sin konkurrent som fortsätter att köra på starkt.

evernote logo
Evernote har kritiserats hårt, men få byter till OneNote.

Evernote kritiserades hårt men få har lämnat

Evernote har kritiserats hårt av sina användare de senaste månaderna efter flera tunga bakslag i både beslut kring tjänsten och med kommunikationen mot användarna. På sociala medier har mängder av användare hotat med att lämna för OneNote. Siffrorna visar dock att det aldrig blev någon masslämning och de allra flesta verkar sitta kvar med Evernote.


En annan intressant sak är att Outlook, som hyllats av recensenter för sina goda egenskaper, stadigt minskar i intresse. Word har gått sakta uppåt sen juni 2015 och kring våren samma år började både OneNote och OneDrive att öka kraftigt i antal installationer på Android-enheter. Även Excel började gå starkt uppåt, dock först cirka ett år efter.

Nämnvärt är att Word, Excel och PowerPoint kräver en betald prenumeration på Office 365 för optimal funktionalitet. Utan kan man bara öppna och beskåda dokument, inte skapa nya eller redigera befintliga. OneNote och OneDrive däremot kan användas fullt ut även utan en prenumeration på Office 365.

Vad använder du för Microsoft-appar på din telefon eller surfplatta? 

Läs mer om nyheten på 7parkdata.com.