Popcorn Time – snart även till Windows Phone

popcorntime-screen
Popcorn Time i Windows

 

Popcorn Time snart till Windows Phone

Den populära torrenttjänsten för filmer har sett enorma framgångar på PC, OS X, Linux, IOS och Android. Nu är det dags för Windows Phone att få samma uppmärksamhet och det garanterat till mångas stora glädje.

För den som undrar kan nämnas att Popcorn Time agerar som en snygg front för en mängd torrents med filmer. Välj en film i listan, börja uppspelningen och programmet hämtar filmen samtidigt som du tittar. Mycket likt Netflix och Viaplay men från andra uppladdare istället för egna servrar.

En utmaning för utvecklarna är att få Popcorn Time godkänd för lansering till den officiella programbutiken. Det är trots allt en minst sagt kontroversiell och omdebatterad tjänst vars innehåll är allt annat än laglig på sina håll, för att inte tala om hatad av filmbranschen.

Utmärkt tjänst med många filmer

Om Microsoft skulle släppa in Popcorn Time lär Redmond-företaget inte behöva vänta länge innan allehanda advokater som arbetar med just filmbranschen lämnar in önskemål om att få den borttagen. Risken är stor att appen måste hämtas och installeras från annat håll.

Undertecknad har provat Popcorn Time och kan vittna om en riktigt spännande upplevelse med sina fördelar och nackdelar. Bildkvalitén är överlag riktigt bra och så även ljudet. Ofta finns de allra senaste filmerna att se, även de som inte har släppts i butiken än. Vad man saknar är en stabil upplevelse då det ibland blir både ryckigt, hackigt och laddningstider.

Riskerar åtal vid användning

Vad mer är givetvis diskussionerna kring huruvida Popcorn Time är laglig att använda eller inte. Henrik Rasmusson på Åklagarmyndigheten har i en intervju med Metro sagt att man inte stänger dörren för åtal mot de som strömmar film via internet från sajter som Dreamfilm och Swefilmer. Därmed borde således även Popcorn Time eventuellt hamna i skottlinjen.

Vad Rasmusson även säger är att man inte har några planer på något sådant utan att man istället är intresserad av de som driver dessa sajter. Risken är dock att de organisationer som försöker stoppa piratkopierad film ger sig på användarna av dessa sajter och tjänster för att skrämma andra till att sluta titta. Det är här den stora risken ligger, om än en liten sådan idag.

Tillsvidare är det dock relativt riskfritt att använda tjänster som Popcorn Time, Dreamfilm och Swefilmer. Snart verkar det dessutom som att du kan göra det på ett smidigt sätt även med din Windows Phone-telefon.

Vi återkommer med mer information när det finns.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.