Pokémon Go uppdaterad till Android och iOS — många konton nollade

Pokemon Go Logo

Pokémon Go har uppdaterats på både Android och iOS. Nyheterna är många och användarna lär glädjas åt dem. Allt är dock inte bra och utvecklaren Niantic har hamnat i hetluften efter en riktigt stor miss.


Om vi ska börja med det positiva så så har Niantic släppt en hel mängd buggfixar so gör Android- och iOS-apparna stabilare och snabbare. Gränssnittet har förbättrats så det är enklare att använda; exempelvis har knappen för att lämna in Pokémons för godis flyttats upp på sin sida.

Fighterna i Pokégym har blivit mer balanserade för en mer rättvis strid mellan Pokémons, man kan nu göra om sin avatar i spelet och Niantic har tagit bort fotstegen som indikerar hur nära vissa Pokémons är. Istället visar bara rutor med de små figurerna hur nära eller långt bort de är.

Kritiska röster mot Niantic efter nollade konton

Andra nyheter som introducerats är förbättrade animationer i Pokémongym, applikationen tar inte lika mycket minne i anspråk på telefonen (vilket förbättrar prestandan), skadeberäknaren vid strider har förbättrats och detaljsidan för Pokémons är omarbetad.

En negativ sak som många nu klagar över är att uppdateringen verkar ha nollställt deras konton, från den level som de hade tidigare till nivå 1. Gissa om Niantic har problem på Twitter just nu för stormen med kritik är stor.


Vi gissar dock att det är enkelt att fixa för Niantic och att det bara rör sig om en otrevlig bugg som behöver lösas. Många har betalt riktiga pengar för att snabbare ta sig upp i nivå. Att nollställa konton utan att lösa det kan potentiellt bli Niantics nedgång och fall — så det där löser de kvickt.

Ladda ner från Play Store & App Store

Pokémon Go laddar du ner till Android-telefonen via Google Play Store eller till iPhone-telefonen via Apple App Store. Den senaste versionen är i skrivande stund 0.31.0 för Android och 1.1.0 för iOS.

Pokémon Go har miljontals användare världen över och har fått överlag positiv kritik från användarna. Bara på Play Store har fler än en miljon recensenter givit ett femstjärnigt toppbetyg vilket får sägas vara positivt för både Ninantic och Nintendo.