Hackergrupp lovar att slå ut Pokémon Go med överbelastningsattacker

Pokemon Go Logo

Hackare har lovat att knäcka servrarna till Pokémon Go den 1 augusti. Detta genom att göra en överbelastningsattack som tvingar servrarna att stänga ner och stoppa allt användande av Pokémon Go världen över.

Det är hackergruppen PoodleCorp som gått ut med ett löfte om att slå ut Pokémon Go den 1 augusti. Gruppen har tidigare lyckats med samma uppgift vilket ger extra trovärdighet bakom hotet och vi kan bara föreställa oss nervositeten hos Pokémon Go-utvecklaren Niantic just nu.

PoodleCorp har sagt att de tänker ta ner Pokémon Go-servrarna under cirka 20 timmar vilket i praktiken betyder en hel dag för de allra flesta. DDoS-attacken (Distributed Denial of Service) görs genom att rikta enorma mängder trafik från hundratusentals internetanslutna datorer, servrar och andra enheter mot Pokémon Go-servrarna.

Ingen hackerattack utan DDoS-attack mot Pokémon Go

Så i praktiken handlar det alltså inte om att någon hackar Pokémon Go-servrarna, även om det är en ”hackergrupp” som utför dådet. Och varför tänker de ta ner servrarna undrar ni då? Bara för att de kan.

— Vi tar servrarna offline för att det är populärt (Pokémon Go, reds. anm) och för att ingen kan stoppa oss. Vi gör det för att vi kan, ingen kan stoppa oss och vi tycker om att skapa kaos. Vi valde den 1 augusti så vi har tid att ta det lugnt och inte bry oss om att göra något alls, sade Xotehpoodle, den påstådde ledaren för hackergruppen.

Om Niantic tar hackergruppens hot på allvar så arbetar de garanterat med att säkra sina servrar så mycket det bara går just nu. Vi vet sen tidigare att tunga jättar som Microsoft och Sony har svårt att skydda sina konsoltjänster Xbox Live och Playstation Now för DDoS-attacker, så räkna med att Niantics servrar går ner om hackergruppen faktiskt vill det.

poodlecorp-twitter-1augusti-attack-pokemongo

PoodleCorp är en mycket aktiv hackergrupp

Xotehpoodle och PoodleCorp är en minst sagt aktiv hackergrupp med många attacker bakom sig.

Bland annat har gruppen gett sig på en mängd YouTube-kanaler som kända WatchMojo, RedMercy och iiSuperWomanii. Även spel som League of Legends har fått sig en dos av DDoS-attacker, såväl som sajterna Battle.net, 21savage och LinusTechTips.

Den 16 juli var första gången Pokémon Go blev attackerad med en överbelastningsattack och PoodleCorp lyckades ta ner servrarna utan större problem (påstår det i alla falla).

PoodleCorp säger att de har fler än 600 000 enheter i sitt BOT-nät och att de står redo att attackera Pokémon Go. Var beredda på att höra miljontals panikskrik världen över om spelet skulle sluta fungera idag (1 augusti).