Game of Thrones får bara åtta säsonger — HBO bekräftar

Game of Thrones

Game of Thrones har fått ett slutdatum. HBO:s programchef Casey Bloys har bekräftat ett långvarigt rykte som säger att den åttonde säsongen blir seriens sista. Ett hårt slag mot fansen som redan fått se sin favoritserie minska i antal avsnitt per säsong.


För det är nämligen vad som sker med sjunde säsongen av Game of Thrones. Istället för de ordinarie tio så får vi bara sju avsnitt — som dessutom kommer senare än vanligt. På grund av en sen vinter i de områden där serien spelas in försenas allt och första avsnittet av sjunde säsongen kommer sommaren 2017.

Sista avsnittet någonsin kommer året därpå. Det är ännu okänt om HBO tänker göra en officiell spinoff eller prequel-serie på Game of Thrones. Casey Bloys säger i en intervju med Television Critics Associations säger att han gärna sett tio säsonger men att så inte blir fallet.

— Ja, de har en väldigt specifik plan för antalet säsonger som kommer att göras, sade Casey Bloys under intervjun.

— Tro mig, som den nya programchefen hade jag gärna sett att de kunde göra fler säsonger. Jag skulle göra fler än tio säsonger, men vi litar på att de (David Benioff and Dan Weiss som skriver serien, reds. anm) gör det bästa med materialet de har.


Game of Thrones har 193 Emmy-vinster bakom sig

Och vad de har presterat hittills har resulterat i hela 21 Emmy-nomineringar bara under 2016. Totalt har Game of Thrones kammat hem 193 vinster av 538 nomineringar till Emmy-priser (enligt Wikipedia).

Den åttonde säsongen kommer bli en kulminering uppbyggd av de första sju och vi kan räkna med spänning från första till sista stund. Ska vi slå vad om att det kommer att fortsätta hagla nomineringar till en mängd olika priser världen över?

Game of Thrones är värd varenda nomiering och vinst. Men serien är inte ensam om att prestera på topp. Standarden för hur serier produceras blir allt högre och när åttonde säsongen av Game of Thrones är klar, vad återstår då?