Pokémon Go uppdaterad med buggfixar & Spark är tillbaka

Pokemon Go Logo

Niantic har släppt en uppdatering till Pokémon Go och med den får vi en mängd buggfixar som löser problem för användarna. Det här är inte på något vis en anmärkningsvärd uppdatering men vi det kan vara bra att veta om just de problem du irriterat dig på är lösta.

Med version 0.69.1 för Android och 1.39.1 för iOS för vi fyra buggfixar och en liten nyhet i att Spark har gjort ett återtåg till Pokémon Go. Han kan åter igen göra en värdering av dina pokemon om du är med i Team Instinct.

Gällande buggfixarna så är de små men helt klart värda att lösas. Den första är att hela spelet kunde frysa om man konsumerade drycker i spelet för snabbt. När det händer måste spelet stängas manuellt och startas igen för att fungera korrekt, men ska nu vara helt löst.

Nästa bugg som Niantic löst är att Pokémon Go kunde frysa efter att alla sex pokemon svimmat i en raidstrid. Precis som med ovanstående bugg så måste spelet startas om manuellt för normal funktion. En annan buggfix är specifikt för iPhone 6 som kunde få hela telefonen att krascha, vilket så klart är ännu värre än att bara spelet måste startas om.

Och slutligen har vi en bugg som gjorde att pokemon med lägre stridspoäng (CP) än 3 000 gradvis tappade i motivation helt till synes utan anledning. Och då de allra flesta pokemon faktiskt har ett lägre stridspoäng än så är det trevligt att Niantic lyckats lösa problemet.

Tråkigt nog för Niantic så har buggfixarna inte löst deras hittills kanske största problem, nämligen stämningar från deltagare på Pokemon Go Fest som inte fick vad de blivit lovade. Pokémon Go fungerade inte korrekt och blev en ruskigt dyr resa för absolut ingenting för en del av besökarna. Därför stäms Niantic av ett 20-30 tal deltagare som nu kräver ersättning.

Tekniska problem ska enligt Niantics VD John Hanke vara en del av problemen som gjorde att Pokémon Go kraschade för många och ett överbelastat mobilnät stoppade anslutningar till spelets servrar. Knappast något Niantic enkelt kan buggfixa.

Om du har drabbats av buggar och annat otyg när du spelat Pokémon Go får du gärna berätta via kommentarsfältet? Hur är dina upplevelser med spelet?