Pokémon Go Plus Ring — här är nya tillbehöret till Pokémon Go

pokemon-go-plus-ring

Pokémon Go Plus Ring är ett nytt tillbehör för Pokémon Go Plus och din mobiltelefon. Den gör att du kan fånga pokemon och använda pokestops utan att du behöver hålla i telefonen. Istället kan du göra allt direkt i handflatan.

I det stora hela är Pokémon Go Plus Ring ett tillbehör till din befintliga Pokémon Go Plus – som fungerar precis som tidigare. Skillnaden är att du inte har den på handleden utan som en ring på fingret, eller i handflatan om det känns bättre. Funktionaliteten är densamma. Du har en knapp som lyser upp när en pokemon eller pokestop är i närheten. Ett tryck på knappen kastar iväg en röd pokeboll eller samlar föremål.

Inga konstigheter egentligen om man bara känner till begränsningarna som gäller. Du kan exempelvis bara fånga kända pokemon som du sen tidigare hittat det är en enda röd pokeboll som kastas, missar den har du förlorat din chans.

Men så handlar Pokémon Go Plus också om enkelhet. Det ska vara så enkelt och praktiskt som möjligt för de som inte vill gå runt med telefonen i handen hela dagen. En vanlig bluetooth-anslutning är allt som krävs.

Och så var det den lilla saken som kallas prislapp. Pokémon Go Plus kostar höga 395 kronor medan nya tillbehöret landar på 3.50 dollar, eller närmare 30 kronor inklusive moms. Och ja, det finns en bra anledning till varför vi skriver ut priset i dollar. Den här produkten går nämligen inte att köpa i Sverige än.

Faktum är att det i skrivande stund inte finns någon bekräftelse på att Pokémon Go Plus Ring ska släppas utanför den japanska marknaden. Antingen måste du importera den eller hoppas på det bästa om att Niantic släpper prylen även i Europa.

Vi hade mycket stora problem med vår Pokémon Go Plus när vi provade den och hoppas innerligt att Niantic har planer på att lösa några av de anslutningsproblem som modellen dras med. Det finns inget idag som pekar på större förbättringar, men vi håller så klart tummarna. Gör du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.