Pokémon Go på gång till Apple Watch — Ninantic bekräftar spelet till smarta klockan

Pokemon Go Logo

Tycker du om Pokémon Go och har samtidigt en Apple Watch? Då kanske du uppskattar nyheten att det populära spelet snart landar på den smarta klockan. Ninantic har bekräftat utvecklingen flera gånger och nu kommer definitiv information om att en Watch-app är på gång.

Tidigare har elaka rykten talat om att utvecklingen av applikationen skulle vara nerlagd, men så verkar det alltså inte vara. På det officiella Twitter-kontot skrev nyligen Niantic att ”Pokémon Go för Apple Watch kommer snart” och kort därefter ”Pokémon Go är fortfarande under utveckling och har inte avbrutits”.

Vad vi vet idag är Pokémon Go för Apple Watch designad till att ge liknande funktionalitet som Pokémon Go Plus som släpptes tidigare under sommaren. Det betyder alltså att då med applikationen får notifieringar om nya pokémons att fånga i närheten utan att behöva hålla i din telefon hela tiden.

Du kan även få information om hur långt du måste gå för att kläcka ett visst ägg och plocka upp föremål från Pokestops. Allt utan att ta fram telefonen, även om den fortfarande måste följa med och kan inte lämnas hemma. Apple Watch behöver fortfarande telefonen och Pokémon Go på den för att fungera.

Tidigare var det sagt att applikationen för Apple Watch skulle släppas kring årsskiftet men Niantic har inte bekräftat att så kommer att ske. Vi kan med stor sannolikhet vänta oss en lansering först under 2017, troligtvis under första kvartalet.

Med Niantic nära samarbete med Apple och den sviktande utvecklingen av Android Wear så lär vi inte få se något liknande för Googles klockplattform. Det hade varit trevligt eftersom Wear-klockorna fortfarande säljs i betydligt större antal än Apple Watch, men Apple lär inte uppskatta en Wear-app. Vi kan nog fortsätta drömma ett bra tag.

Pokémon Go för iOS hittar du på Apple App Store och för Android på Google Play Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.