Pokémon Go finns nu till din Apple Watch — uppdatera spelet idag

Pokémon Go på Apple Watch
Pokémon Go på Apple Watch

Nu kan du ladda ner en applikation för Pokémon Go till din Apple Watch. Niantic har tidigare lovat att de skulle släppa den efterlängtade appen och nu finns den att hämta som en gratis uppdatering till spelet för iOS.

Med applikationen till Apple Watch kan varje spelsession loggas som en träningsrunda som räknas till de personliga aktivitetsringarna. Du kan även få notifieringar när pokémons är i närheten, vilket också lär vara den mest välkomna funktionen för de som inte vill springa med mobilen i handen.

Andra funktioner är att applikationen kan berätta när det finns ett Pokestop i närheten och även samla in saker från dem. Du får även notifieringar när ägg kläcks och när medaljer delas ut kan du se dessa på den lilla skärmen.

Slutligen kan Pokémon Go på din Apple Watch användas för att kläcka ägg då varje steg du tar räknas in även med klockappen. Detsamma gäller för godis för din buddy-pokémon.

Pokémon Go är idag känd för att snabbt dränera batteriet på mobiltelefoner, även om det finns inbyggda batterisparfunktioner, och med en app för Apple Watch lär batteritiden öka på mobiltelefoner världen över. Dock skulle vi ändå ta med oss ett portabelt batteri för säkerhetsskull på längre Pokémon Go-turer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.