Plex har släppt nya appar för Windows & macOS

plex desktop app 2019 windows 2

Plex har släppt en ny app för Windows och macOS. Bland nyheterna finns ett omarbetat gränssnitt, bättre stöd för nerladdning av offline-material och mer.

 • Windows Store-appen försvinner
 • Android- & iOS-apparna uppdateras med nya funktioner snart
 • Förbättrat gränssnitt och bättre stöd för nerladdning av offline-filer
 • Lästips:

Var hittar jag nya Plex-appen för Windows och macOS?

Nya Plex-appen släpptes den 15 augusti 2019 och kan laddas ner från den officiella webbsajten.

Notera att du behöver antingen macOS 10.12 ”Sierra”, Windows 7 SP1, eller senare versioner. Vår rekommendation är att du använder de senaste för bästa funktionalitet.

Nämnvärt här är att Windows-appen och Xbox One-appen inte är samma. Den förstnämnda uppdateras den 15 augusti 2019, den senare fick sin sista den 19 oktober 2017 – alltså snart två år sedan.

Vänta, vad hände med Linux? Tyvärr, just nu fokuserar utvecklaren på Windows och macOS. Så Linux-användare är ute i kylan för tillfället.


Vilka nyheter finns i nya Plex-appen?

plex desktop app 2019 windows 2

Bland nyheterna finner vi ett omarbetat gränssnitt och ett nytt ramverk för nerladdning av offline-material. Den senare kallades tidigare ”Sync”, men heter nu istället ”Downloads”.

Hela mekaniken kring nerladdningar har förbättrats rejält. Den är nu enklare och stabilare än i tidigare versioner.

En annan nyhet är att Plex-appen inte längre har stöd för HTPC-lösningar. Det betyder att appen inte fungerar med en dator ansluten till en TV eller ett hemmabiosystem.

Vad händer med Plex andra appar?

Plex har meddelat att de även kommer göra förändringar kring sina andra appar. Vissa till det bättre, andra till det sämre, beroende på hur man ser det.

 • Windows Store-appen: Den här kommer att försvinna helt. Plex ser inte nyttan med att fortsätta uppdatera sin Windows Store-app, så den kommer att tas bort helt.
 • Android- och iOS-apparna: Får inom kort några av nyheterna som presenterats ovan i texten. Bland annat nya ramverket för nerladdning av offline-material.
 • Plex Media Player: Får vara kvar – åtminstone till den 30 januari 2020. Därefter kommer mjukvaran inte längre att uppdateras med buggfixar och liknande.

Hur mycket kostar nya Plex-apparna?

Det är kostnadsfritt att ladda ner och använda Plex-apparna. Bara att köra igång och du får den största delen av funktionaliteten.

Med det sagt, det finns även en prenumerationsmodell kallad Plex Pass som kostar 4.99 euro per månad som kan vara värd att kolla närmare på. Den ger dig extra funktionalitet som ger det där lilla extra.

Här är några av fördelarna som Plex lyfter fram med Plex Pass:

 • Utökad funktionalitet med specialeffekter för musiklyssning
 • Automatisk uppladdning, taggar och sortering av fotografier
 • Extramaterial och trailers till filmer och serier
 • Utökad statistik kring bandbredd, användare och media
 • Offline-nerladdning av material till dina enheter

Du kan läsa mer om vad Plex Pass har att erbjuda på den officiella webbsajten.

Notera att du kan använda Plex-apparna helt kostnadsfritt, men vill du köra en egen Plex-server så behövs Plex Pass för det.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.