Playstation VR uppgraderas med små förbättringar

sony playstation vr cuh zvr2

Sony har rönt stora framgångar med Playstation VR — och nu meddelar den japanska speljätten att en uppgraderad modell med samma namn är på gång.

Det rör sig inte om några omvälvande förbättringar, även om vi hittar HDR-stöd med på listan över nyheter. Istället handlar det om små men välkomna förbättringar som gör upplevelsen bättre. Inte nyskapande.

Som att hörlurar nu finns direkt inbyggda i själva VR-headsetet. Och då med design som verkligen matchar hur resten av produkten ser ut. Ett snyggt och praktiskt alternativ, helt klart.

Vad Sony menar med HDR-stöd är inte visning av materialet direkt i VR-headsetet. Istället handlar det om att man inte längre ska behöva plugga ur Playstation VR från spelkonsolen för att visa HDR-material på en tv med stöd för detta.

Första generationens Playstation VR kräver att headsetet pluggas ur spelkonsolen, annars visas helt enkelt ingen bild alls på tv:n. Så nej, du kan inte titta på HDR-filmer eller serier med ditt VR-headset riktigt än. Tyvärr.

Och den enda andra nyhet som finns att rapportera är en smartare kabeldragning. Ja, ni läste rätt. Sony har placerat kablarna på ett bättre sätt och även gjort anslutningskabeln till Playstation-konsolen smalare. Knappast något värt att uppgradera över, men det är alltid något.

Så hur vet man då om det är första eller andra modellen man tittar på i butiken? Det är enkelt — den första är märkt med produktnamnet CUH-ZVR1 medan andra är märkt CUH-ZVR2. Svårare än så är det inte.

Priset då? Jo, det rekommenderade cirkapriset ska inte ändras, vilket så klart är välkommet. Den nya modellen är svårsåld till befintliga användare av första modellen, men för de som är nyfikna och kanske har väntat på en ny modell får nu chansen att slå till. Räkna nämligen inte med att Sony har någon större uppgradering på gång på ett bra tag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.