Playstation Plus blir dyrare — Sony ökar priserna i Sverige

sony-playstation-plus

Sony ökar priserna för Playstation Plus i Europa och inte lite heller. Enligt befintliga prenumeranter som fått ett e-postmeddelande från den japanska speljätten är det en kännbar prisökning på gång.

I skrivande stund har Sony inte gått ut med någon information om varför prishöjningarna är på gång. Men företaget ger sina prenumerationer en förvarning om att kolla sina förnyelser om de nya priserna inte är acceptabla.

Det här är första gången Sony ökar priserna på Playstation Plus i Europa sen lanseringen 2010. Tidigare i september förra året kom en ökning för de amerikanska användarna, något som då kritiserades hårt av en del.

Om du är prenumerant på Playstation Plus idag och inte vill betala prishöjningen måste du avaktivera den automatiska förnyelsen av prenumerationen innan den 31 augusti. Om du vill behålla det nuvarande, lägre priset är en årsbetalning absolut att föredra.

Här är de nya priserna som gäller, direkt från Sonys officiella Playstation-sida:

  • Priset per år ändras från 480,00 kr till 575,00 kr om året.
  • Kvartalspriset ändras från 189,00 kr till 235,00 kr per kvartal.
  • Månadspriset ändras från 65,00 kr till 75,00 kr per månad.

— De nya priserna reflekterar den rådande marknaden och låter oss fortsätta erbjuda exceptionellt värde till våra medlemmar. Som en prenumerant får du fördelar och funktioner som online multiplayer, gratis spel och exklusiva rabatter. Du fortsätter även fördelen att kunna spara dina spel i molnet och rabatter för alla Playstations digitala tjänster, skriver Sony på sin webbsajt.

Så vilka spel kan Sony erbjuda som rättfärdiga priset om du bara är ute efter gratis spel?

Vad sägs om Just Cause 3, Until Dawn, Game of Thrones: A Telltale Series, LittleBigPlanet 3 och Dirt 3. From Dust, Resident Evil (2014), Journey, Lords of The Fallen och Dragon Age: Origins är andra mer kända spel som har kunnat fås med Playstation Plus. Problemet är bara att av nära 500 spel som släppts gratis till prenumeranter av Playstation Plus så är det ett försvinnande litet antal speltitlar som faktiskt är nämnvärda.

Sony har en bra tjänst i Playstation Plus. Frågan är om användarna fortsätter att se värdet i den med de nya priserna. Vad tycker du? Skriv en kommentar och berätta vad du tycker.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.