1 miljard använder WhatsApp varje dag — skickar 55 miljarder meddelanden

WhatsApp Logo

WhatsApp har nu fler än en miljard användare varje dag. En extrem milstolpe för meddelandetjänsten och en stor succé för ägaren Facebook som nyligen rapporterade sina senaste kvartalssiffror.

Användarna skickar tillsammans fler än 55 miljarder meddelanden med 4.5 miljarder fotografier. Med stöd för fler än 60 språk och en snabbt expanderande användarbas har WhatsApp vuxit enormt det senaste året.

Från en miljard användare varje månad i februari 2016 till samma mängd dagligen idag. Även Snapchat Stories-klonen WhatsApp Status har vuxit rejält med 250 miljoner dagliga användare. Tidigare i maj rapporterades 175 miljoner, så tjänsten har vuxit med 75 miljoner på bara två månader.

Samtidigt fortsätter moderbolaget Facebook att gå fantastiskt bra, speciellt på annonssidan. Det sociala nätverket rapporterade fler än två miljarder månatliga användare tidigare under sommaren och 1.3 miljarder dagliga användare.

Tillsammans ger de Facebook intäkter på 9.3 miljarder dollar varav vinsten blev 3.89 miljarder dollar, eller cirka 24.7 miljarder kronor. En ökning med 71 procent jämfört med samma period förra året vilket garanterat får Mark Zuckerberg att gå runt och le.

Och han tänker inte slutar där han är idag. Under presentationen av kvartalssiffrorna sade Mark Zuckerberg att företaget tänker bli mer aggressiva i att hitta andra vägar till reklamvisning. Vi har redan sett början på dessa med visning av annonser på frontsidan för Messenger-appen.

Facebook kommer även att skapa mer innehåll kring video och skapa egna, originella serier. Planeringsarbetet har pågått ett tag och i augusti kommer det sociala nätverket att kicka igång själva produktionen på allvar. Spännande med tanke på att det blir ett direkt slag mot aktörer som Netflix och YouTube.

Samtidigt fortsätter Facebook att anställa och företaget har vuxit rejält till 20 658 anställda i juni 2017. En kraftig ökning med 43 procent från år till år och det gäller även R&D-avdelning vars budget ökat med 25 procent under samma period. Och det har inte på något vis saktat ner de svara siffrorna som Facebook redovisat nu senast.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.