Playstation 5: Första spelutvecklaren bekräftar storspel

Sony Playstation 4 Pro

Playstation 5 är nästa stora spelkonsol från Sony, och lanseringen sker först under 2020 års senare del. Men redan idag har en spelutgivare bekräftat att de har en speltitel under utveckling för nya spelkonsolen.

  • Kan vara spel ur Dark Souls-serien
  • Bluetpoint Games är en känd utgivare av flera tunga remaster-kollektioner
  • Souls-regissören ger sin välsignelse till remake på Demon’s Souls
  • Lästips: Därför ska du inte köpa en Playstation 4 Pro

Det är spelutgivaren och utvecklaren Bluepoint Games som har bekräftat att de arbetar på första speltiteln för Playstation 5.

Bluepoint Games är känd för att skapa remaster-versioner av äldre spel. Bland annat har de fjädrar i hatten för erkända kollektioner som Metal Gear Solid: HD Collection, Uncharted: The Nathan Drake Collection och Shadow of the Colossus.

Om vi ska tro den senaste tidens rykten så kommer Bluepoint Games att släppa en remake på ett spel – eller en kollektion av spel – ur Souls-serien.

Vi vet sen tidigare att Souls-regissören Hidetaka Miyazaki gärna ser en remake på Dark Souls, och att en eventuell lansering i framtiden har hans välsignelse. En välsignelse under förutsättning att det ”görs på rätt sätt”.

dark souls remastered

Det öppnar för spel som Demon’s Souls och Dark Souls som är de första spelen; initialt lanserade på Playstation 3. Men det är inte heller otänkbart att nyare spel som Dark Souls II och III samt Bloodborne uppgraderas för Playstation 5.

Även Sekiro: Shadows Die Twice som släpptes under 2019 är tänkbar, men det vore inte vårt förstahandsval om vi ska gissa. Spelet är redan optimerat för nyare spelkonsoler med sina utmärkta grafik.

Det är ett knepigt urval av spel eftersom det redan finns flera remakes på dem. Och vi ställer oss lite undrande till hur sanna ryktena om Dark Souls-serien faktiskt är.

Observera att bilden till artikeln visar en Playstation 4 eftersom vi inte har bilder på Playstation 5 än.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.