Playstation 4 kan få emulering för Playstation 1 & 2

sony-playstation-4 Playstation 4 ska kunna emulera spel till första och andra generationens Playstation-konsoler i framtiden. Dessutom påstår en anonym källa på Sony att nya HD-versionen av gamla spel ska vara en möjlighet. Det här är en utomordentlig nyhet för alla retrogamers där ute som vill återanvända sina sparade spel. Med lite tur kan även sparfiler återanvändas på något trevligt sätt, men jag skulle personligen inte sätta mina pengar på det. Om vi får se högre upplösningar på texturer i gamla spel så kommer nog en del att förlora sin charm från sina glansdagar. Här finns dock en förträfflig lösning som bland annat har använts till först Halo-spelet som senare släpptes i en Anniversary Edition.

Halo Anniversary Edition visar vägen

Till det spelet omarbetades all grafik med den nyare från Halo Reach medan allt annat från Halo återanvändes – från ljudeffekter till hur vapen och fysiken fungerar. När man sedan spelar byter man mellan grafiklägena med ett knapptryck. All emulering väntas kunna ske lokalt i Playstation 4 och det är betydligt bättre än den molntjänst som det tidigare har rapporterats kring. Man slipper fördröjningar och behöver inte heller äta en massa bandbredd i onödan. Om vi får se någon emulering i framtiden återstår att se, men förhoppningsvis öppnar Sony för denna möjlighet.

Via VR-Zone

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.