Play Music är nu bättre med Wear OS – Google har släppt en mindre uppdatering med få nyheter

google wear os logo

Även om du använder Play Music ofta med din smartklocka så är den här uppdateringen inte mycket att hurra för. Den bjuder bara på några mindre förbättringar och optimeringar.


  • Play Music uppdaterades samtidigt som Wear OS släpptes
  • Klar att använda på din telefon om du installerade appen tidigare
  • Google har inte släppt många nya funktioner till Android Wear / Wear OS de senaste två åren
  • Bara få förbättringar i Play Music

Exempelvis kan du ställa in blandläge för uppspelning av låtar. Och du kan även se nästkommande sång och laddar du ner låtar finns en förloppsindikator som visar återstående tid.

Mer än så finns inte att hämta i nya versionen av Play Music. För de inbitna användarna kan det dock vara tillräckligt för att hålla tjänsten intressant vid sidan av andra tunga konkurrenter som Spotify.

Den nya versionen av Play Music släpptes samtidigt som Google lanserade namnbytet på Android Wear. Plattformen för smartklockor heter nu Wear OS för att tydligare markera att Wear-klockor även fungerar med iPhone-telefoner.

Har du fått Wear OS på din Android- eller iPhone-telefon ska den nya versionen av Play Music redan finnas på klockan också. Förutsatt att appen installerats tidigare vill säga. Bara att köra igång alltså – du slipper den manuella uppdateringen.


Använder du Play Music på din telefon? Och kanske till och med på en smartklocka? Berätta gärna hur du tycker att appen fungerar, kanske jämfört med Spotify om du provat båda.