Philips nya LED Classic har en livslängd på 50 år

philips new led classic glodlampa ljuskalla 2022 1200x675 1

Philips har lanserat nya LED Classic-lampor med en minst sagt extrem livslängd. Minst 50 år ska de hålla enligt tillverkaren.

Den långa livslängden baseras på totalt 50 000 timmars användning fördelat på maximalt tre timmar om dagen. Det ger dig upp till tre gånger längre livslängd än andra LED-lampor.

Om du använder dina LED Classic-lampor under längre perioder än tre timmar om dagen så minskar livslängden så klart i förhållande till det.

philips new led classic glodlampa ljuskalla 2022

Begränsat antal nya LED Classic-lampor tillgängliga

Philips har idag ett begränsat antal varianter av LED Classic på marknaden.

Båda ljuskällorna har ett vitt ljus med en färgtemperatur på 3000K alternativt Cool White-ljus med en färgtemperatur på 4000K.

Nya LED Classic möter kraven från EU

En viktig detalj är att de nya ljuskällorna möter de stränga krav som EU satt om ekodesign och energimärkning. Båda de två första lamporna har energimärkningen A-klass.

Med A-klass betyder det att du får en energieffektivitet på 210 lm/w.

Enligt Philips så förbrukar de nya lamporna hela 60 procent mindre ström än företagets tidigare LED-lampor. Det ska bli mycket spännande att se om samma LED-teknik går att implementera i Philips Hue-serien i framtiden.

Så mycket kostar de nya LED Classic-lamporna

  • Philips LED Classic 40 watt kostar cirka 102 kronor
  • Philips LED Classic 60 watt kostar cirka 123 kronor
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.