Philips Hue: Varning för högre priser under 2022

philips hue play hdmi sync

Webbsajten Hueblog skriver att prylar från Philips Hue står inför kraftiga prishöjningar under året. Upp till 40 euro mer får du betala i de värsta fallen menar sajten.

Prishöjningen ska ligga på 16,67 procent över hela sortimentet (mer specifikt delarna av sortimentet som omfattas av höjningen). Det skiljer sig alltså inte beroende på produkt.

Hueblog har som exempel att Philips Hue Smart Plug ökar i pris från 29,99 till 34,99 euro. Även produkter som White Ambiance E27 Filament och Hue White E14 twin-pack omfattas.

Lästips: Philips Hue Play HDMI Sync Box – stöd för HDR10+ & Dolby Vision

Den riktigt tunga höjningen kommer på de dyrare prylarna. Philips Hue Ensis kostar exempelvis 399,99 euro idag, men efter höjningen så är priset skyhöga 439,99 euro.

Anledningen till höjningen är inte officiellt fastställd än. Men med tanke på kretsbristen, fraktkrisen och det generella kaosläget i världen så är det inte oväntat att tillverkarna höjer sina priser.

Det är inte klarlagt om prishöjningen på Philip Hue-prylarna slår igenom globalt i ett svep eller om det sker en gradvis förändring, marknad för marknad. Klart är i alla fall att om du vill köpa saker ur Hue-serien så ska du inte vänta alltför länge.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.