Philips Hue 3.0 till Android och iOS – här är alla nyheterna

Philips Hue 3.0 iPhone X

Philips Hue 3.0 är en stor uppdatering till applikationerna för Android och iOS. Den nya appen får ett helt nytt gränssnitt, nya scener och en omdesignad färgväljare – och uppdateringen kommer att släppas under maj 2018.

  • Omarbetat gränssnitt, nya scener och bättre färgväljare för individuella lampor
  • Snabba genvägar ger dig fler funktioner med färre klick
  • Välj färger i fotografier och använd med lamporna
  • Dimma lampor vid specifika tidpunkter på dygnet
  • Ladda ner Philips Hue 3.0 via Google Play Store (Android) och Apple App Store (iOS)

philips hue app v3 grupper
Bättre stöd för gruppering av lampor.

Det nya gränssnittet i Philips Hue 3.0 gör det enklare för användarna att ändra ljusstyrkan, ändra färger och nyanser för individuella lampor. Philips har inkluderat praktiska genvägar till de viktigaste funktionerna och du kommer åt fler funktioner med färre klick.

Färgväljaren gör det enklare att gruppera och splittra individuella lampor i samma rum. Du kan nu välja exakt nyans av vitt eller en färg för varje lampa från paletten. Till det finns ett 30-tal nya scener att välja mellan.

Philips Hue 3.0 stöder även nya funktionen Picture-To-Light som betyder att du kan hämta relevanta färger från bild och applicera dem på lamporna. En mycket efterlängtad funktion som många säkert kommer att vilja prova med sina favoritbilder.

Appen har också stöd för ljusrutiner som automatiskt dimmar lamporna vid specifika tidpunkter. Exempelvis kan lamporna i sovrummet gradvis tändas på morgonen medan vardagsrummet dimmas ner under kvällstimmarna.

philips hue app v3 fargvaljare
Nya färgväljaren i Philips Hue 3.0.

Philips Hue kan nu också tända eller släcka dina lampor automatiskt när du antingen kommer hem eller lämnar hemmet. En inbyggd timer gör att du fördröja ett kommando, exempelvis om du vill att lamporna i hallen ska tändas exakt tio sekunder efter att sensorn utanför dörren känner av rörelse efter kl 22.

Det finns inget exakt datum för när Philips Hue 3.0 släpps till Google Play Store och Apple App Store. Philips har bekräftat att uppdateringen släpps under maj månad, och har du redan appen installerad på din telefon får du uppdateringen automatiskt vid lansering.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.