Gmail för iOS uppdaterad – snooze & Google Pay

google-gmail-logo-2018

Gmail för iOS har uppdaterats med två nya funktioner. Efter att Gmail för webben uppdaterats med ny design och fler funktioner måste även den mobila appen få sin beskärda del av nyheterna för att inte hamna på efterkälken. Nu stöder Gmail äntligen snoozing och Google Pay.

  • Kan fördröja e-postmeddelanden till ett senare tillfälle
  • Skicka och ta emot pengar via e-post
  • Google Inbox har inte stöd för iPhone X än
  • Gmail för webben uppdaterades stort under april månad

Snooze-funktionen gör att du kan fördröja visningen av e-postmeddelanden till ett senare tillfälle. Funktionen har funnits i Googles egna Inbox-app länge nu och stödet till Gmail är hett efterlängtat. Inte minst då många tredjepartsappar har den funktionen sen flera år tillbaka.

Google Pay är en lösning för att skicka och ta emot pengar. Med stödet till Gmail kan du få pengar direkt via ett e-postmeddelande. Funktionen har funnits både till Android-appen och i webbläsaren sedan länge, och först nu dyker den upp till iOS.

Även Inbox för iOS har fått en uppdatering i samband med att Gmail förbättrades. Här rör det sig dock om en mindre uppdatering med bara ospecificerade bugg- och prestandafixar.

Google Inbox har fortfarande inte stöd för iPhone X. Vilket är något förvånande och potentiellt farligt för Google om de inte fixar det problemet snart.

Google uppdaterade Gmail för webben under april månad. En stor förändring som tagits emot av användarna med blandade känslor. Allt du behöver för att pröva allt nytt är ett Google-konto – logga in och gå till Gmail så hittar du alla nyheter.

Gmail för iOS hittar du här och vill du istället prova Inbox finner du den appen här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.