Personliga poddförslag med Apple Podcasts – kommer i iOS 14

Apple Podcasts

Apple Podcasts är en bra och lättanvänd podd-app till iOS. Den är inbyggd i operativsystemet och fungerar hyggligt, men den är inte i klass med flera andra appar som Pocket Casts och Google Podcasts.

Med iOS 14 kan det bli ändring på det då Apple väntas implementera mängd större förbättringar i Podcasts-appen. Bland annat personliga förslag på nya poddar.

De personliga förslagen ska baseras på användarens historik i Apple Podcasts och fungera likt For You-funktionen i Apple Music.

Med tiden ska Apple Podcasts lära sig allt mer om hur du använder appen, och utifrån det ge smartare förslag på nytt material.

Podcasts kommer även göra det möjligt för användarna att dela antingen vad de lyssnar på idag eller sin historik med godkända vänner.

Det pratas även om att Apple ska bygga in funktionalitet som gör att podd-skapare kan erbjuda speciellt innehåll till sina prenumeranter när de använder Podcasts-appen. Material som är separat från poddarna, men som visas i samma podd-feed i appen.

Det ska påminna lite om hur Apple TV-appen fungerar med speciellt innehåll där.

Vad som kommer återstår att se under WWDC 2020 (den 22 juni). Med lite tur får vi en rejäl genomgång av allt vad iOS 14 – och Podcasts-appen – har att erbjuda då.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.