Pebble 2.5 – äntligen stöd för emojis

pebble

Ny mjukvara till Pebble – nu med emojistöd

Hittills har det varit otroligt retligt att läsa meddelanden med emojis på min Pebble. Istället för snygga ikoner så visas en anonym fyrkant som på inget sätt är användbar. Det betyder att man istället för att bilda sig en uppfattning om den andres sinnesstämning måste plocka upp telefonen och kolla vad som faktiskt skickades – och där försvinner en del av poängen med en smartwatch.


Med senaste versionen av mjukvaran till Pebble så har vi dock äntligen fått emojistöd och efter att själv ha testat med några meddelanden så är jag mer än nöjd.

Pebble 2.5 är kanske främst för användare med Iphones då nya mjukvaran ger officiellt stöd för nyligen släppta IOS 8 och samtidigt bättre hanteringar av notifieringar. Det är dock emojistödet som får mig riktigt intresserad och så även nya kompassfunktionaliteten som gör att utvecklare kan ta fram egna navigatorlösningar direkt för Pebble.

Nya mjukvaran kan laddas ned direkt via Pebble-appen för IOS och Android redan idag. Den fungerar både med äldre varianten av armbandsuret och Steel.

Läs mer om Pebble på den officiella webbsajten.