Palworld har 25 miljoner spelare

palworld image 2024

Palworld har blivit en succé med fler än 25 miljoner spelar på lite mer än en månad. Av dessa finns 15 miljoner på Steam och resterande 10 miljoner på Xbox-konsolerna.

Statistiken lades ut på X (tidigare Twitter) av det officiella kontot @Palworld_EN. I samma meddelande skriver utvecklaren att fokus nu ligger på buggfixar och att stoppa fuskare.

Palworld kostar cirka 299 kronor på Steam och Xbox Store. Det betyder att utvecklaren har dragit in nära 7,5 miljarder kronor i ett svep. Den siffran landar så klart inte på pluskontot eftersom spelbutikerna har sina avgifter.

Och Palworld kostar rejält mycket att driva runt med sina många servrar. Tidigare i februari rapporterades att Palworld kostar skyhöga 60+ miljoner kronor årligen att driva runt bara i serverkostnader.

Frågan är också vilka eftergifter som kan landa hos utvecklaren om Nintendo både bestämmer sig för att spelet inkräktar på deras Pokémon-domäner, och om domstolarna väljer att Nintendo har rätt. Vad blir boten för det i framtiden?

Just nu kan du och miljontals andra spelare njuta av att sätta de små icke-pokemons i Palworld i arbete så länge du vill. Arbeta dem in i fördärvet om du vill det. Du väljer! Och det kostar dig bara 299 kronor. Antingen på Steam eller Xbox Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.