Microsoft Publisher stängs ner 2026

microsoft publisher 2021

Microsoft Publisher läggs ner och slutar att uppdateras efter oktober 2026. Istället rekommenderas användarna att söka andra lösningar, exempelvis med appar från Microsoft 365.

Publisher-appen får uppdateringar fram till datumet för att stödet dras tillbaka. Det handlar främst och kompatibilitets-, stabilitets- och säkerhetsfixar. Inga nya funktioner.

Även efter oktober 2026 kan du använda Publisher-appen. Du kan bara inte räkna med att Microsoft hjälper dig att hitta, ladda ner eller installera den på Windows-datorn. Inte heller kan du räkna med hjälp om appen felar på något sätt.

Ersätts av Word, PowerPoint & Designer

Microsoft Publisher var under många år en populär app för att skapa tidningar, flyers och blanketter hos hemmaanvändarna. Appen släpptes 1991 som ett program för Windows 3.0 och har sedan dess uppdaterats gång på gång för nyare operativsystem.

Nu när eran för Publisher tar slut vill Microsoft att du fortsätter bolagets appar. De hänvisar till Word, PowerPoint och Designer för att skapa liknande resultat. Du kan även prova Microsoft Create.

Professionella användare tittar inte åt Publisher eller Microsoft alternativ för att skapa sitt innehåll. Däremot Adobe InDesign som är ett professionellt, speciellt framtaget verktyg för de mer krävande användarna. Mot en högre kostnad så klart.

Den senaste versionen av Publisher-appen släpptes 2021 under namnet Microsoft Publisher 2021. Det är appen som just nu ingår i Microsoft 365.

Via TechSpot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.