Overwatch för Xbox One X har uppdaterats med 4K-stöd

maxresdefault 1

Overwatch för Xbox One X har uppdaterats med stöd för rendering i 4K-upplösningar. En klar förbättring i bildkvalitet för alla med kompatibla TV-apparater – och en kraftig knäpp på näsan åt alla med en Playstation 4 Pro.


  • Dynamisk 4K-upplösning med upp till 60 bilder per sekund
  • Klarar 4K i både menyer och spel – PS4 Pro klarar bara i menyerna
  • Ger skarpare texturer och överlag bättre bildkvalitet
  • Screen-tearing och fps-tapp efter uppdateringen

Det här är inte första gången Overwatch uppdateras med 4K-stöd på en spelkonsol. Playstation 4 Pro har redan uppdaterats sen tidigare med 4K-stöd, men skillnaden mellan de båda spelkonsolerna är minst sagt stor.

Playstation 4 Pro visar bara 4K-upplösning i menyerna medan resten av spelet renderas i 1080p. En stor besvikelse för många då skillnaden i bildkvalitet jämfört med tidigare är obefintlig. Xbox One X däremot får full 4K-rendering.

Det betyder att Microsofts konsol visar 4K-upplösning både i menyerna och när du är inne i ett spel.

Bättre bildkvalitet med skarpare texturer och färre hackiga kanter

Skarpare texturer, färre hackiga kanter och en överlag bättre bildkvalitet är att vänta för dig med en TV som klarar den höga upplösningen. Men det finns några småsaker du måste tänka på med uppdateringen.


Upplösningen når 4K-upplösning med 60 bilder per sekund som bäst men ändras dynamiskt efter vad som visas på skärmen. Målet är att alltid nå 60 bilder per sekund för en jämn bild, vilket gör att Overwatch kan visa en lägre upplösning om det behövs för att uppnå den siffran.

Om du hade hoppats på HDR-stöd så kommer du att bli besviken. Blizzard fortsätter att hålla på förbättringen och vi kan bara hoppas på att uppdateringen med det kommer någon gång i framtiden.

Andra tillägg till samma uppdatering som 4K-stödet är kors-belöningar för dig som förbeställt World of Warcraft: Battle for Azeroth. Dessutom har Blizzard gjort justeringar till Junkrat och Mercy.