Outlook 2016 får bättre bildhantering

microsoft outlook 2016 update editor

Microsoft arbetar med att uppgradera e-postklienten Outlook 2016 med en helt ny, omarbetad redigerar för e-postmeddelanden.


Bland nyheterna som erbjuds när förbättringarna släpps (vilket ska vara innan månadsskiftet maj/juni) finns redigering av bilder direkt i redigeraren.

Klistra in en bild i e-postmeddelandet och gör storleksjusteringar utan att lämna programmet. Eller rotera bilden om det skulle behövas. Bara dubbelklicka på bilden och du får en hel rad med inställningar att använda.

Redigeraren får också stöd för ett ökat antal typsnitt, fontfärger, nummer- och punktlistor.

Båda sakerna är sånt vi egentligen inte känner är speciellt nödvändiga men det är så klart bra med alla nyheter och förbättringar. Det finns däremot en sak vi gärna hade sett.


Stöd för Google Calendar.

 

microsoft-outlook-2016-rich-editor

 

Outlook behöver officiellt Google Kalender-stöd

Kom igen Microsoft. Hur svårt kan det vara att inse ett så grundläggande och enkelt behov.

Miljontals användare världen över förlitar sig på Office-paktet lika mycket som de använder Googles molntjänster — som Gmail och…Kalender.

Outlook behöver stöd för Google Kalender. Det är helt idiotiskt att Microsoft och Google inte hittar en lösning. Om de mer avancerade användarna som använder både Exchange och Google Apps ska kunna använda Outlook till fullo så krävs förändring.

Vilket jag inte räknar med. Någonsin.