12 filmserier kommer till Spotify

Spotify Logo

Spotify introducerade videostöd redan i maj förra året men trots det var det långt ifrån den Netflix-dödare som många ropade efter.

Då bekräftades tunga mediapartners som Adult Swim, Comedy Central, ESPN och MTV — men det fanns inget som lockade den riktigt stora publiken.


Nu meddelar Spotify att de tänker släppa hela 12 filmserier som blir unika för musik…förlåt, vi menar filmtjänsten.

Tom Calderone är ansvarig för innehållet på Spotify och han säger i en intervju att musiken alltid kommer att stå i första rummet för tjänsten.

Vill erbjuda en mer komplett tjänst

Målet är att kunna erbjuda en större tjänst med bättre innehåll som sträcker sig utanför de traditionella spellistorna med musik.

Det är inte troligt att Spotify kan rubba etablerade tungviktare som Netflix och HBO. Inte heller är det troligt att målet för Spotifys filmsatsning är just jättarna.

Det krävs stora mängder material utöver egna ”original series”. Kända filmer och serier med stort antal följare. Spotify har ett stort antal prenumeranter men är inte i närheten av att ha bra filmmaterial.

Än.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.