Optiguard – säkerhetskamera för lampsockeln (E27)

optiguard sakerhetskamera lampsockel e27

Optiguard är en minst sagt unik säkerhetskamera. Istället för att montera upp den på väggen eller sätta den i en bordshållare så skruvar du fast den i en vanlig lampsockel av storlek E27. Knappast det vanligaste sättet att fästa en kamera, men onekligen intressant.

Lampsockeln är inte bara en fast punkt för säkerhetskameran, den är också strömkällan så att den ständigt är igång. Du slipper alltså tänka på kabeldragning och batterier som kan laddas ur. I värsta fall kanske någon slår av strömmen på en strömbrytare.

1080p, mörkerseende och mobilapp

Säkerhetskameran från Optiguard har en maximal upplösning på 1080p med upp till 120 bilder per sekund. Höghastighetsvideo är knappast det vanligaste i en säkerhetskamera och nyttan är inte helt klar för oss. Vad som däremot är praktiskt är panoramavyn och stöd för rotering av kameralinsen i 360 grader. Bra där Optiguard!

Vidare finns stillbildsfotografering med upp till 12 megapixel om du vill det, samt mörkerseende tack vare inbyggda infraröda lampor.

Funktionerna styr du med den tillhörande kompanjon-appen som finns för Android och iOS. Där kan du exempelvis ställa in zoner där kameran får registrera rörelser.

Priset för den här konstiga skapelsen? Cirka 560 kronor. Du kan köpa den via den officiella webbsajten här.

Köp med försiktighet

Observera att sajten verkar använda sig av halvskumma metoder för att locka besökarna att köpa deras produkter. Stor text överst indikerar att det bara finns ett fåtal exemplar kvar, stor rabatt på 50 % under begränsad tid och popup-notiser om att någon annan just precis köpt en kamera.

När vi besökte sajten stod det att 11 exemplar fanns kvar och trots flera popup-notiser om att andra köpt ett eller flera exemplar så ändrades inte den siffrar. En stor varningsflagga för oss.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.