Opera Mini till IOS har uppdaterats – första gången sen 2012

opera-mini-ios-version8

Opera Mini har fått sin första uppdatering av appen till IOS sen 2012 – komplett med nytt gränssnitt och flera förbättringar.

Med version 8 har Opera valt en design som efterliknar den i IOS 7 och bara att använda ett modernt utseende hjälp långt med intrycket av webbläsaren.

Äntligen har även funktionen ”Data Savings” inkluderats för att komprimera data som skickas och tas emot. Allt för att hålla den förbrukade datamängden nere på begränsade anslutningar.

Vidare kan nämnas att QR-avläsning nu finns direkt i webbläsaren och det finns även stöd för teman.

Om Opera kan rädda några av sina redan få användare återstår att se, men en uppdatering av Mini är ett bra steg på vägen. Många har tveklöst gått till andra webbläsare när uppdateringarna slutade komma och kanske är förtroendet mot dessa bortom möjlighet till reparation.

Har ni använt eller kommer ni att använda Opera Mini nu när version 8 är släppt? Ladda ned och testa via App Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.