Nikon Df får specialdesignad soft release – Nikon AR11

nikon-ar11-soft-release

Nikon släpper en så kallad soft release som är speciellt designad för kameran Nikon Df.

Modellen heter ”AR11 soft release”, har ett cirkapris kring 27 dollar (eller 190 kronor utan påslag) och börjar levereras den 17 juli.

Det är en till synes välbyggd soft release, eller mjuk avtryckare som vissa vill kalla dem, med Nikon-text och ordentlig konstruktion med mjukare ovansida för en bekvämare upplevelse.

Vanligtvis när man köper en soft release rör det sig om en metallkonstruktion som är gjord i ett enda stycke och där man själv får applicera mjukare material efter behov. Här har Nikon gjort det åt en.

Designen är gjorde för att smälta in med Nikon Df och modellen lär se konstigt ut på alla andra kameror. Personligen skulle jag rekommendera något billigare, men den här ser faktiskt riktigt bra ut.

Har ni en kamera med plats för en soft release – i så fall, använder ni en? Skriv gärna en kommentar och berätta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.