Android 4.4.4 nu även till Sony Xperia Z1, Z1 Compact & Z Ultra

Android-logo.png

Android 4.4.4 har börjat rulla ut till flera smartphones från olika tillverkare och nu senast är det Sonys modeller som står på tur.

Xperia Z1, Xperia Z1 Compact och Z Ultra har redan börjat få sina respektive uppdateringar, allra först rapporteras ny mjukvara för Compact-modellen.

När Android 4.4.4 blev officiell var det många som trodde att versionen var ett direkt svar på Towelroot-appen, men nu i efterhand visade det sig att så inte var fallet.

Istället är uppdateringen i stort en buggfix för att lösa sårbarheter i användningen av OpenSSL – men de som har Sony-telefoner får även lite extra godsaker att se fram emot.

Sony låter meddela att uppdateringen även har en uppdaterad och förbättrad kameraupplevelse (utan att specificera närmare vad det innebär) och nya versioner av flera Sony-appar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.