Oöppnat exemplar av Super Mario Bros sålt – för 2 miljoner dollar

super mario bros nes

Ett oöppnat exemplar av Super Mario Bros har sålt för extrema 2 miljoner dollar.

Det är den högsta summan någonsin och köparen är en anonym samlare enligt Rob Petrozzo, grundaren av samlarsajten Rally, och även säljaren av Super Mario Bros-spelet.

Läs mer: Super Mario Bros för NES såld på auktion – för 660 000 USD

Två miljoner dollar motsvarar ungefär 17,3 miljoner kronor och är något högre än ett exemplar av Super Mario 64 som såldes för 1,56 miljoner dollar.

Priserna på retrospel har skjutit i höjden på senare tid med flera rekordförsäljningar.

Bland annat har vi sett ett exemplar av Legend of Zelda till NES (från 1987) som såldes för 870 000 dollar tidigare i juli. Och innan dess såldes ett annat Super Mario Bros-spel för betydligt blygsammare 140 000 dollar i april förra året.

Ofta är det flera investerare som tillsammans går in med pengar för att köpa retrospel.

Rob Petrozzo säger till webbsajten The NewYork Times att han tror priserna beror på att allt fler investerar i saker som de uppskattade när de var små.

Läs mer om det sålda Super Mario Bros-spelet här (betalvägg).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.