OnePlus släpps under andra kvartalet 2018 – OnePlus bekräftar processorn

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Om du planerar att uppgradera dig med en telefon från OnePlus inom en snar framtid, ja då kan det vara läge att fortsätta hålla lite i pengarna. Nästa stora lansering är att vänta under årets andra kvartal.


Det är ingen mindre än OnePlus VD Pete Lau som bekräftar uppgifterna om att de planerar en lansering inom ett par månader. Redan under andra kvartalet 2018 ska OnePlus 6 vara på gång, även om Peter inte officiell bekräftade det namnet.

Vad han däremot tydliggjorde var processorn i mobiltelefonen. Den kommer att använda senaste generationens Qualcomm Snapdragon 845. Samma processor som Samsung Galaxy S9 och LG G7 väntas använda.

OnePlus lägger locket på om nästan alla specifikationer

En kraftig uppgradering från vad OnePlus 5 och 5T använder idag. Inte bara prestandamässigt, utan även sett till kameran som får en rejäl skjuts framåt tack vare den snabbare och effektivare bildbehandlingen i Snapdragon 845.

Det är också allt vi känner till om hårdvaran till OnePlus 6 idag.


OnePlus har valt att lägga locket på om alla andra specifikationer. Sen tidigare har det ryktats att nya modellen får uppgraderad teknik för ansiktsupplåsning. Anledningen ska vara att OnePlus på allvar vill slåss med iPhone X på den punkten.

Om du planerar att köpa en OnePlus inom kort, då kan det vara läge att vänta lite. Eller så köper du bara en OnePlus 5T och får en riktigt bra telefon ändå. Vad tycker du?