OnePlus kan släppa aktivitetsarmband tidigt under 2021

OnePlus

OnePlus kan släppa ett riktigt billigt aktivitetsarmband under 2021. En modell som ska rivalisera med Xiaomi Mi Band 5 både prismässigt och funktionellt.


Vi pratar alltså om ett aktivitetsarmband i 400-kronorsklassen med en liten AMOLED-skärm och vattentålig design. Enligt uppgift ska OnePlus även fokusera på lång battertid.

Det är oklart exakt när aktivitetsarmbandet släpps. Enligt källor handlar det om början på 2021, mer specifikt runt januari eller februari.

OnePlus vill få ut den nya produkten innan mobiltelefonen OnePlus 9 presenteras. Huruvida så blir fallet återstår att se.

Lästips: Xiaomi Mi Band 5 – allt om aktivitetsarmbandet


Med sin prisnivå ska aktivitetsarmbandet vara motsvarigheten till OnePlus Nord-telefonerna. Det vill säga ett prisvärt alternativ till de som är villig att kompromissa med vissa funktioner.

Utmaningen för OnePlus att skapa en produkt som står ut från mängden. Inte minst från Mi Band 5.

Det är oklart vilken plattform som aktivitetsarmbandet ska använda. Wear OS är mer för smartklockor och Tizen är något främst Samsung använder.

Lästips: Xiaomi samlar stora mängder data om mobilanvändarna –

Källor talar för att OnePlus kan släppa sin nya produkt i Indien till att börja med. Om eller när en lansering i Sverige kan bli aktuellt återstår att se.