Oneplus 7 & Oneplus 7 Pro visas den 14 maj 2019

oneplus 7 pro skiss

Oneplus 7 lanseras den 14 maj 2019. Tillverkaren har skickat ut inbjudningar till tre lanseringsevent samma dag, och det är inte mindre än två telefoner som presenteras – Oneplus 7 och Oneplus 7 Pro.

Evenemangen hålls i London, New York och Bangalore exakt samtidigt. Precis som med lanseringen av Oneplus 6 är både press och vanliga besökare inbjudna; för de senare måste man köpa en biljett för att släppas in.

De som deltar på lanseringseventen får inte bara se de nya mobiltelefonerna släppas, utan även prova dem på plats.

Möjligheten att besöka dessa evenemang är så klart väldigt begränsade. Så Oneplus kommer även att strömma sina presentationer direkt via internet, både på YouTube och över sociala medier.

Oneplus 7 & OnePlus 7 Pro

Två modeller kommer att släppas den 14 maj. Det handlar om normalmodellen Oneplus 7 och flaggskeppstelefonen Oneplus 7 Pro.

Enligt Oneplus VD Pete Lau kommer den senare att ha en extrem skärm (utan att gå in närmare på vad det betyder) med uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Oneplus 7 Pro ska även finnas i en 5G-variant.

Oneplus 7 Pro ska ha polerad metall runt kanterna och vara mycket tunn. Men utöver det så har vi ingen officiell information. Det vore dock inte oväntat om Oneplus använder den senaste processorn från Qualcomm, uppgraderade kameror och bättre batterieffektivitet.

Frågan är – hur ska Oneplus kunna marknadsföra sina nya modeller utan att de kostar lika mycket som konkurrenternas? Tillverkaren har länge profilerat sig som ett billigare alternativ som inte kompromissar med kvalitet eller prestanda.

Och nu är frågan om de kan fortsätta med det.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.