OnePlus bekräftar: OnePlus 6T har fingeravtryckare i skärmen

OnePlus 5T
OnePlus 5T

OnePlus 6T har en fingeravtrycksläsare i skärmen. Det avslöjar tillverkaren som nu bekräftar den omtalade funktionen.


Hur bra den fungerar vet vi så klart inte, men bara att OnePlus 6T har en fingeravtrycksläsare i skärmen är spännande.

Bekräftelsen skickades till webbsajten Cnet som även noterade att funktionen kallas Screen Unlock. Den är ett komplement till Face Unlock och gör hela telefonen 0,45 millimeter tjockare.

Faktum är att OnePlus initialt tänkte inkludera fingeravtrycksläsaren redan i OnePlus 5T. Dock kände tillverkaren att tekniken inte var mogen vid tillfället, och tvingades flytta på implementationen.

Egentligen är vi inte speciellt förvånade eftersom det redan har läckt ut bilder på kartongen till OnePlus 6T, och där avslöjades den nya funktionen. Dessutom ska nya modellen bygga på Oppo R17 vilken också har inbyggd fingeravtrycksläsare i skärmen.


Enligt uppgift kommer OnePlus 6T även att få ett mer unibody-utseende. Vad det betyder vill OnePlus inte avslöja, så vi får vänta lite på den informationen.

Andra detaljer som vi känner till sen tidigare är att telefonen ska använda snabba Qualcomm Snapdragon 845, tre kameralinser på baksidan och ha en skärm som går från kant till kant. En spännande modell som vi helt klart längtar efter.

OnePlus 6T väntas släppas under oktober eller november månad.