OnePlus 3 får stöd för videoinspelning i 1080p/60

OnePlus 3

Med en liten uppdatering till mjukvaran i OnePlus 3 får användarna äntligen stöd för videoinspelning i full-HD med 60 bilder per sekund. Nya mjukvaran är inte den stora, efterlängtade med Android 7.0 “Nougat”, men snabbare videoinspelning är ändå välkommet till alla användare.


Tidigare var maxhastigheten begränsad till 30 bilder per sekund i full-HD, vilket inte är helt optimalt när man spelar in snabba rörelser. Det är lätt att dessa blir suddiga då kameran inte hinner med att frysa dem för en skarp, mjuk bild. 60 bilder per sekund däremot gör det mycket enklare.

OxygenOS 3.2.8 är nya versionen som släppts för OnePlus 3 och med den får användarna även en buggfix som påverkar Snapchat. Närmare bestämt fixar den problemet med att Snapchat laggar till när man scrollar snabbt i applikationen, något som givetvis inte borde ske.

Utöver det ovan nämnda så bjuder OxygenOS 3.2.8 inte på några direkta nyheter. Mer regel än undantag är ospecificerade buggfixar för ökad stabilitet och prestanda, men det är inget vi hoppar jämfota för. De säkerhetsfixar som Google släppt är alltså inte inkluderade utan kommer troligtvis med en senare, större uppdatering till Android.

Tillverkaren OnePlus har tidigare sagt att OnePlus 3 och nya OnePlus 3T får exakt samma uppdateringar framöver, så de sparar inget till den senare modellen. Har din OnePlus 3 inte fått OxygenOS 3.2.8 kan du manuellt kontrollera efter nya uppdateringar via OTA.


Är du riktigt otålig kan du alltid installera en VPN-applikation från Google Play Store, ansluta till en server i Kanada och snabbare få uppdateringen innan den når Sverige. Eller så kan du manuellt flasha hela OxygenOS 3.2.8 via en full ROM-fil — men det är inget vi rekommenderar. Nyheterna är så små och få att det inte är värt besväret.