OneNote Clipper finns nu till Google Chrome

microsoft-logo

Användare av OneNote och webbläsaren Chrome lär uppskatta det nya tillägget som Microsoft har släppt.

Clipper är ett hett efterlängtat tillägg som ersätter den befintliga bookmarklet som man tidigare var hänvisad till, men ger i övrigt inga nyheter åt användarna.

Fortfarande skapas en jpeg-bild av webbläsarens innehåll och som sedan sparas till Quick Notes i OneNote. Det fungerar men är något av en besvikelse med tanke på hur utmärkt tillägget för Evernote är med sin överlägsna funktionalitet.

Dock hoppas vi på att Clipper är introduktionen till något riktigt häftigt från Redmond-företaget och med lite tur får vi större kontroll på vad som ska ”klippas ut” från webbsajter i framtiden. Hur man än vänder på det så räcker det inte med en hel jpeg av allt material – vi måste kunna välja.

Jag är själv en storanvändare av både OneNote och Evernote med fler än tusen artiklar skrivna i båda programmen. De har sina fördelar och nackdelar där funktioner absolut skulle behöva flyttas mellan de båda alternativen. Clipper tar OneNote ett minimalt steg närmare en vettig lösning för Google Chrome – nu ska Microsoft bara inse att en liten flört med användarna inte räcker.

Läs mer och skaffa OneNote Clipper här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.