OLED-skärmar i nya iPhone — och Samsung levererar panelerna

Apple iPhone 7

Apple väntas släppa en iPhone-modell med oled-skärm under 2017 och allt pekar på att värsta konkurrenten Samsung står för panelerna. Ibland är det bara alltför lustigt när två bittra fiender ändå måste samarbeta.

Enligt webbsajten Macotakara kommer Apple att släppa iPhone 7s och iPhone 7s Plus under 2017 — samt en mindre 5-tumsmodell. Den sistnämnda väntas bland annat få en dubbla vertikala iSight-kameror.

Faktum är att 5-tumsmodellen sannolikt får mycket snarlika komponenter med de större varianterna som Apple planerar. Exakt vad det innebär är ännu oklart men att oled-skärmar är inblandade är mycket sannolikt.

En annan detalj som cirkulerat mycket den senaste tiden är att Apple ska ha ökat skärmstorlekarna med iPhone 7s och iPhone 7s Plus. Den större Plus-modellen ska få en så stor skärm som 5.8 tum.

apple iphone 7 plus baksida kamera
Det räcker inte med dubbla kameror — Apple måste visa något mer i iPhone 7s Plus

Tioårs-jubileum för iPhone under 2017

Apple väntas slå på stora trumman och lansera några riktigt monstertelefoner. Marknaden har tröttnat på att Apple slutat innovera i kategorin och det märks även med nya Macbook Pro-modellerna, med eller utan Touch Bar.

För att inte tala om att iPhone firar tioårs-jubileum med nästa lansering. Det om något skulle vara ett incitament för Apple att skapa marknadens absolut bästa telefoner. Om inte annat så för att komma ett eller två steg före konkurrenterna.

Apple har alla förutsättningar med utmärkt kamerateknik, ruskigt snabba processorer och ett bra ekosystem med produkter som fungerar i symbios med iPhone-telefonerna. Det som krävs är ett nytänkande som tar iPhone-serien till nästa nivå.

Vi har vid flera tillfällen sett hur Apple dikterat framtiden för smartphone-marknaden med iPhone-serien. De senaste åren har Samsung, Huawei, Sony och fler konkurrenter visat framfötterna med utmärkta konkurrenter, så Apple har mycket att bevisa under 2017.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.