Office för Android – nu med Dropbox-stöd


Microsoft Logo

Dropbox nu i Office för Android

Microsoft har uppdaterat Office för Android och med det implementerat stöd för molntjänsten Dropbox. Samma uppdateringen ger även utökad funktionalitet för användning av OneDrive med Office-appen.

Genom att ansluta Dropbox som en onlinetjänst med Office för Android kan filer laddas och sparas direkt till molnet – precis som med företagets egna OneDrive. Det har även blivit smidigare att dela filer. Öppna ett dokument från OneDrive eller OneDrive for Business och skicka en länk till denna via e-post.

Drive, Dropbox, OneDrive, Box

Jag har sedan länge använt molntjänster för att lagra mina dokument och jag uppskattar alla förbättringar kring denna hantering.

Hela mitt digitala liv är sparat på Google Drive, Dropbox, OneDrive och Box (jodå, jag använder dem alla av olika anledningar). Förutom att lagra, öppna och spara filer så behöver jag dela en hel del dokument till andra, något som varje underlättande förbättring uppskattas.


Med nya Office för Android kan man inte bara dela dokument via e-post utan även redigera filer som automatiskt sparas till molnet. En underbar funktion som gör att man minimerar riskerna med förlorad data efter krascher eller annat otyg.

Vilken molntjänst föredrar du – och använder du Office för Android? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelser.

Nyhetskälla är Office Blogs

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.