Office 2019 går nu att testa på Mac – om du klarar kraven

microsoft office 2019

Microsoft har öppnat för test av nya Office 2019 på Mac. Allt som behövs är ett företagskonto och att du ansluter dig till Preview-programmet. Det kostar från 19 USD att ansluta sig – men sen kan du prova nya programsviten med alla nyheter till Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Outlook.

  • Bara företag med volymlicenser får testa nya Office 2019 idag
  • Alla nyheter i Office 2019 finns redan med Office 365
  • Office 2019 köps till en fast engångskostnad – är ingen prenumeration
  • Fler nya IT-inriktade lösningar för administratörer

När Office 2019 släpps köper du programsviten mot en engångskostnad. Det kan jämföras med Office 365 som har en fast månadskostnad. Ett välkommet alternativ för de som inte vill prenumerera på mjukvara, men inte klarar sig utan Office-paketet trots alla kompetenta alternativ som finns idag.

Med Office 2019 följer en hel rad nyheter och förbättringar som redan finns tillgängliga för de som använder Office 365. Exempelvis Focus Mode till Word, Focused Inbox till Outlook och en hel rad nya funktioner i Excel. Bara för att nämna några saker.

Programsviten har också en mer IT-inriktad uppsättning funktioner för att exempelvis kontrollera hur och när uppdateringar får släppas till företagsanvändares datorer. IT-administratörer kan använda mobilen för att hantera Office 2019-licenser och hantera policys kring Visual Basic-macron och app-inställningar.

microsoft office 2019 powerpointFör att kunna använda Office 2019 på Mac krävs att du använder macOS Sierra eller senare. Du kan inte köra Office 2019 och Office 2016 samtidigt på samma dator; om du installerar den senaste versionen blir den förra obrukbar i samma sekund som installationen påbörjas.

Den som vill testa Office 2019 på sin Mac kan göra det via Microsofts Preview-program redan idag. Det krävs dock att ditt företag har ett befintligt volymlicensavtal med Microsoft. Det går inte att testa som vanlig konsument; då är du istället låst till antingen Office 2016 eller Office 365 – än så länge.

Är du mer intresserad av Exchange Server 2019, SharePoint Server 2019, Project Server 2019 och Skype for Business Server 2019. får du vänta lite till. Testversioner av dessa är att vänta inom de kommande månaderna.

Intresserad av att läsa mer om alla nyheter som släpps med Office 2019? Microsoft har en komplett lista här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.