OCZ Technology i konkurs – kan köpas av Toshiba

ocz-technology-vertex-ssd

OCZ Technology har begärts i konkurs. Den populära och erkända tillverkaren har ett rykte om sig att leverera högkvalitativa produkter på datormarknaden, men nu är företaget snart historia efter att ekonomin inte håller ihop. Hercules Technology Growth Capital är företaget som lånat ut pengar till OCZ Technology under en längre tid och när inte det fungerade på ett bra sätt så tog Hercules helt enkelt (nåja, så enkelt var det ändå inte) över alla tillgångar från OCZ Technology.

När övertagandet har trätt i laga kraft kommer OCZ Technology att begära sig själv i konkurs och företaget delas upp för försäljning. Det pratas om att Toshiba är intresserade och att de just nu är i slutskedet med förhandlingarna om ett uppköp. Det är inte så konstigt om Toshiba och andra företag vill ha tekniken och kunskapen hos OCZ Technology – de levererar trots allt några av marknadens absolut bästa SSD-diskar och högpresterande minnesmoduler för PC.

Stora förluster har dock bidragit till företaget fall och trots enorma nedskärningar så har det inte hjälpt företaget att hålla sig på den positiva sidan av ekonomin. Hercules Technology Growth Capital slutade låna ut pengar och de som väl lånats ut förvaltades inte på ett bra sätt. Personligen kommer jag att sakna OCZ på den svenska marknaden då det är kvalitet i företagets produkter. Många kommer dessutom att sakna den garanti som nu går förlorad när man lägger ner verksamheten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.