LG övervakar sina kunder med Smart TV – rapporterar allt du gör!

lg-smart-tv-2013

LG anklagas för att övervaka alla sina kunder som har en Smart TV – även om man valt att stänga av alternativet för detta i inställningarna! Då LG tar emot information om dina tv-vanor kan de snart börja leverera riktad reklam direkt in i din tv, en möjlighet som företag nu går ut med på sin hemsida om för att intressera aktörer.


Den som retar sig på att LG samlar på sig information som när man byter kanal och vilka filer som spelas upp via USB-anslutningen har ingen sympati att hämta hos företaget. Istället skyller LG på användarna själva då de trots allt har godkänt avtalet och påstår samtidigt att det är försäljarens ansvar att informera.

Så vad göra om man inte vill skicka information till LG? Man kan givetvis dra ut kontakten till internet eller låta bli att ansluta via WiFi – vilket givetvis tar bort fördelen med att ha en Smart TV från första början. Ett alternativ är att lägga in blockeringar mot vissa adresser direkt i din router.

Här är adresserna:

ad.lgappstv.com
yumenetworks.com
smartclip.net
smartclip.com
llnwd.net
smartshare.lgtvsdp.com
ibis.lgappstv.com

Notera att adresserna i fråga inte tar emot informationen då det returneras ett HTTP-fel i skrivande stund. Dock kan man räkna med att adresserna bli aktuella i framtiden och då gäller det att man är med på noterna om rapporterna inte önskas bli ivägskickade till LG.

Via DoctorBeet’s Blog

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.