Ny uppdatering till OS X Marvericks – 10.9.1 på gång!

apple-logo

Apple har släppt version 10.9.1 av OS X Mavericks till utvecklare som nu ska testa den innan den färdiga versionen kan släppas. Det finns ingen ändringslogg över de justeringar som har gjorts, men Apple låter meddela att utvecklarna ska fokusera sin tester på Mail-appen, grafikkretsens drivrutiner och VoiceOver.

Det är alltså en mängd buggfixar som vi har att vänta snarare än nya funktioner – och kanske är det uppdateringen som många avvaktande har väntat på. Ett stort antal Mac-användare har medvetet undvikit Mavericks för att låta Apple lösa en mängd av de buggar som alltid följer med en ny lansering.

Mail-appen uppdaterades

Förra månaden släpptes en av flera väntade uppdateringar till Mavericks och med den följde en buggfix som efterlängtats av många. Mail-appen har sen lanseringen av Mavericks haft problem med Gmail, något som nu åtgärdats. Detta är problem som dessa de avvaktande vill ha lösta.

Personligen hoppas jag mer än gärna på alla beta- och andra test-versioner som dyker upp – allt för att kunna testa nya funktioner och ta del av buggfixar. Att det finns risk för nya buggar gör mig inget, det är trots allt en del av risken. Jag ligger gärna i teknikens framkant även om det innebär risker.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.