Nya Wear-plattformen släpps INTE till äldre Fossil-smartklockor

Köpte du en Fossil-klocka 2021? Då kan du glömma nya Wear

fossil gen 5 lte svart 2021

Befintliga smartklockor från Fossil kommer inte att uppdateras med nya Wear OS. Det bekräftar tillverkaren som istället vill att du köper en ny modell som kommer senare i år.

  • Din nuvarande Fossil-klocka får inte nya Wear-plattformen
  • Fossil bekräftar i intervju med Cnet
  • Nya Wear-plattformen utvecklas av Google och Samsung

Lästips: Fossil Gen 5 LTE – WearOS, 4G & Snapdragon 3100


Det var under årets Google I/O tidigare i maj som Google presenterade ett nytt initiativ för att slå ihop Wear OS med Tizen för att skapa en ny, förbättrad plattform till smarta klockor.

Det nya operativsystemet utvecklas i nära samarbete med sydkoreanska mobiltillverkaren Samsung.

Släpps till Fossil 6 – men inga äldre modeller

Utmaningen för den nya Wear-plattformen är att få spridning på marknaden. Det verkar inte finnas något bra incitament för tillverkare att använda plattformen på sina gamla prylar, något Fossil öppet erkänner i en intervju med Cnet.

Istället för att uppdatera sina gamla smartklockor på marknaden så släpper Fossil nya modeller i Fossil 6-serien senare under 2021.

De använder nya Wear-plattformen och har optimerad hårdvara som ska dra full nytta av allt som Google och Samsung erbjuder i operativsystemet. Problemet? Det lämnar massvis med befintliga Fossil-ägare i kylan.

För de som faktiskt köper en ny, uppgraderad smartklocka så väntas en hel mängd fördelar.

Som att batteritiden är bättre och att prestandan har ökat. Det väntas även finnas en mängd andra mjukvaruförbättringar, men varken Google eller Samsung har avslöjat mycket om det hittills.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.