FaceTime på gång till Android och Windows 10

Kommer att fungera direkt i din webbläsare

facetime 2021 iphone webblasaren

Om du vill använda FaceTime har du hittills varit helt låst till prylar i Apples ekosystem. Men snart kan du använda FaceTime även på Android och Windows 10 – i webbläsaren åtminstone.

  • Spatial Audio ger rumsligt ljud till FaceTime-samtalen
  • Öppna FaceTime i webbläsaren på Android och Windows 10
  • Många små och stora nyheter till FaceTime i höst

Läs mer: Apple TV 4K har stöd för ARC och eARC – perfekt för din HomePod

Med FaceTime på Android och Windows 10 kan fler delta i videosamtal från Apples prylar.

Det handlar inte om en vanlig app, utan stöd för FaceTime direkt via moderna webbläsare.

För att använda FaceTime utanför Apples ekosystem så måste du ta emot en länk från någon som skapar ett planerat FaceTime-samtal.

När du trycker på länken så öppnas samtalet i webbläsaren. Enklare kan det inte bli.

FaceTime blir mer lik Zoom

Tillvägagångssättet gör att FaceTime blir mer lik Zoom och hur den samtals- och videotjänsten fungerar idag.

Nämnvärt är at FaceTime i webbläsaren inte har något lanseringsdatum, åtminstone inte än.

Det är troligt att nyheten blir aktuell senare under året när iOS 15 och iPadOS 15 släpps. Det vill säga någon gång på hösten.

Samtidigt som stödet för webbläsare på Android och Windows 10 så introduceras en mängd andra förbättringar till FaceTime.

Läs mer: Hur mycket kostar Apple AirTags?

Dela video och musik i FaceTime med Apple SharePlay

Exempelvis nya funktionen SharePlay. En funktion som gör att en grupp kan titta på videor och lyssna på musik samtidigt via FaceTime. Allt är synkroniserat så att ni ser och hör exakt samma sak samtidigt.

För att SharePlay ska fungera krävs att apparna ni använder har stöd. Apple har flera tunga namn på listan och erbjuder ett API så att fler utvecklare kan lägga till stöd i framtiden.

Andra nyheter är en ny rutvy för alla som deltar i FaceTime-samtalet, isolering av din röst så att den hörs lättare i högljuda situationer och stöd för Spatial Audio.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.