Nya uppgifter om Pixel Tablet Pro

Google Pixel Tablet Pro

Vi vet redan att surfplattan Pixel Tablet är på gång, men nu vet vi även att Pixel Tablet Pro kan vara under utveckling. Den detaljen avslöjades nyligen av kodgrävaren Kuba Wojciechowski som hittade en referens till modellen i Google Camera Go-appen.

Uppgift: Pixel 8 har mycket bättre kameror


Referensen är kodnamnet ”TangorPro” som kodgrävaren menar bör vara Pixel Tablet Pro. Huruvida så är fallet återstår att se, men det vore högst troligt och vi ser väldigt gärna att Google släpper en lite dyrare, mer påkostad surfplatta i Pixel-serien.

Det här är faktiskt inte första gången som surfplattemodellen har dykt upp på internet. Webbsajten 9to5Google lyckades identifiera referenser till Pixel Tablet Pro i en installationsfil för Android (så kallad apk-fil) tidigare i september.

Google Tensor G SoC
Den här systemkretsen kan sitta i Pixel Tablet-serien. Foto: Google

Det är oklart om Google planerar at släppa en Pro-modell av Pixel Tablet samtidigt med den redan bekräftade grundmodellen.

Vilken hårdvara som har valts ut till de båda plattorna är inte heller fastställt. Pixel 7-serien använder Googles egna Tensor G2-krets under huven och det vore rimligt att anta att surfplattorna också kommer att göra det.

Gissningsvis kommer Pixel Tablet att använda Tensor G2-kretsen medan Pixel Tablet Pro får en nyare och kraftfullare Tensor G3-krets. Det skulle i så fall betyda att den modellen inte släpps förrän senare under året, kanske i närtid med när Pixel 8-serien kan släppas (oktober 2023 gissningsvis).

Via: AndroidAuthority

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.