Nya OneDrive för Android – nu även för OneDrive for Business

microsoft-onedrive-logo

Microsoft har släppt en ny version av OneDrive-appen för Android.

Den nya versionen gör det äntligen möjligt att logga in på både ens privata konto och företagskontot (OneDrive for Business), något som tidigare inte var möjligt.

Inom de närmaste månaderna kommer även apparna för IOS och Windows Phone att få samma funktionalitet, men exakt när det sker är ännu inte känt.

Andra nyheter i nya OneDrive är att man kan ställa in en pin-kod för att skydda filerna, säkerhetskopieringen har nu snabbats upp rejält och filer på OneDrive kan öppnas på fler ställen.

Enhetlig upplevelse

Inga överväldigande nyheter alltså, men bara det att man nu kan dela privata- och företagskontot för OneDrive i samma app är riktigt välkommet.

IDG skriver på sin webbsajt att målet är att OneDrive och OneDrive for Business ska ge en enhetlig upplevelse för användarna. Genom att kombinera de båda i samma app så tycker jag att man lyckats ypperligt väl med det.

Nu väntar jag bara på att Office-appen ska uppdateras eller att Microsoft ska lansera sina separata applikationer för Word, Excel och PowerPoint.

Vad ser ni fram emot från Microsoft till Android, IOS och Windows Phone?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.