Dropbox: Nu med ökat utrymme & bättre funktioner

dropbox-pro-logo


Dropbox erbjuder nya funktioner & mer lagring

Dropbox har under flera år varit en av marknadens absolut bästa molntjänster för lagring och delning av filer över internet. Med utmärkt funktionalitet och ett perfekt gränssnitt har Dropbox fått ett stort antal användare och prisats vid flera tillfällen.

Konkurrenterna har dock inte suttit still utan ständigt förbättrat sina tjänster för att locka till sig användare. Inte minst på prissidan där både Google och Microsoft har gjort ordentliga sänkningar samtidigt som lagringsutrymmet ökats gradvis. På just denna punkten har Dropbox halkat efter rejält – fram tills idag.

För 9.99 euro per månad eller 99 euro för ett år får man 1 TB lagringsutrymme på Dropbox. Det är en kraftig ökning från de 100 GB som var tidigare, en ökning som är mer än behövlig för att konkurrenterna inte ska springa cirklar kring Dropbox idag.

Utöver ett bättre prisläge än tidigare så har molntjänsten även implementerat bättre funktioner för delning av uppladdade filer.


Ökad säkerhet

Man kan lägga till lösenord för delade länkar, man kan sätta tidsbegränsning på hur länge en länk fungerar samt delade foldrar kan nu få läget view-only där betraktare endast kan se men inte ändra något.

En annan säkerhetsfunktion som tillkommit är att man nu kan radera alla filer på en lokal dator men ändå behålla dem på molnlagringen. Detta kan göras från en annan dator så länge den berörda enheten är internetansluten mot Dropbox.

Jag har länge använt Dropbox som en form av mellanlagring mellan min dator, telefon och surfplatta. Efter att Google släppt Drive for Work och med det uppgraderat Drive rejält så har jag gått över helt till denna tjänst, men jag kommer inte att släppa Dropbox. Mycket tack vare de nya förbättringarna och det faktum att jag har på tok för många filer lagrade där redan, filer som är delade med andra.

Huruvida man ska välja Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Box, Copy eller någon annan av de befintliga molntjänsterna, ja det tänker jag inte sia om här. Det är helt enkelt upp till var och en beroende på vilka krav man ställer.

Jag föredrar Google Drive just nu eftersom integrationen med Gmail och företagets andra internettjänster är fenomenalt bra. Inte minst då jag kan öppna Microsoft Office-dokument utan problem, spara filer direkt från Gmail till Drive och enkelt öppna dem på min Android-telefon.

Vilken molntjänst kan du rekommendera och varför?