Nya Office-appen slår ihop Word, Excel & PowerPoint

microsoft office logo 2019 new

Microsoft släpper en ny Office-app som slår ihop Word, Excel och PowerPoint i samma applikation. Och appen finns redo att testas redan idag om du vill göra det.


Den nya Office-appen finns till både Android och iOS. Den är kostnadsfri att ladda ner, men du måste ha en prenumeration på Office 365 för att använda alla funktionerna.

Genom att kombinera syskon-apparna Word, Excel och PowerPoint i en och samma applikation vill Microsoft skapa en förenklad upplevelse för användarna. Istället för att ladda ner tre appar så behövs nu bara en enda.

Den som har använt Microsofts mobila appar tidigare kanske minns att det här inte är första gången som företaget slår ihop Office-apparna på det här sättet. Målet den här gången är att lansera en mycket mer robust och funktionsrik lösning som fungerar smidigare och generellt bättre.

Bland funktionerna som ska locka användare finns stöd för att fotografera och lagra dokument med mobiltelefonens kamera. Dokumentet kan redigeras direkt i Office-appen som en Word-fil och om det finns tabeller på dokumentet kan dessa redigeras som ett Excel-kalkylark.


Microsoft Office-appen finns som förhandsversion att testa idag. Om du har en Android-telefon hittar du appen på Google Play Store. Använder du en iPhone blir det lite knepigare. Då måste du anmäla dig till beta-versionen via TestFlight här.